Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi lär oss genom att göra en massa saker som att tälja med kniven, göra eld, knyta knopar, utforska naturen, laga mat ute, spännande lekar och uppdrag. Listan kan göras lång. Vi åker också iväg på minst en hajk/övernattning per termin och ett sommarläger.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan han/hon berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Spårarscout, åk 2, träffas måndagar kl 18 – 19.30. Avdelningsledare: Terje Strand, terje@famstrand.nu

Spårarscout, åk 3, träffas måndagar kl 18 – 19.30. Avdelningsledare: Johanna Fransila, johannafransila@hotmail.com

Är du mellan 10-11 år?

Upptäckarscout, åk 4-5, träffas tisdagar kl 18.30 – 20.00. Avdelningsledare: Åsa Wärnelid, aasa@yx.se

Är du mellan 12-14 år?

Äventyrarscout, åk 6-8, träffas torsdagar kl 18.00 – 19.45. Avdelningsledare: Klas Backlund, klas@niondekompaniet.se

Är du mellan 15-18 år?

Utmanarscout, åk 9 – 18 år, olika mötestider under månaden. Avdelningsledare: Carina Amcoff, amcoff.c@gmail.com

Föräldrarnas bidrag

Kåren är beroende av att föräldrar kan hjälpa till vid möten, övernattningar och patrulltävlingar för att vi skall kunna bedriva en så bra scoutverksamhet som möjligt.

Ladda ner

[bifogade-filer]